2011. szeptember 10., szombat

Benedek Zsolt ajánlása


Miért jó a SZELA Gyümölcstermő Bibliaiskolája?


"Külön élményt jelentett, hogy az előadó nemcsak az ajtóig kísért, hanem át is lépett velünk együtt a tanultak gyakorlatba történő átültetése küszöbén."


Benedek Zsolt - lelkipásztor, Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezete
"A Gyümölcstermő Bibliaiskola 1-es (Evangélizációs) kurzusával a Pünkösdi Teológiai Főiskolán (akkoriban még EPK Bibliai Főiskolája) találkoztam. Az evangélizációról, a módszereiről és gyakorlatáról addig lényegében csak az anyagyülekezetben látott és szerzett tapasztalatok álltak rendelkezésemre. Az 1-es kurzus sokrétű változást indított el bennem, gondolkodásomban és gyakorlatomban is. Mindenek előtt nagy hatást gyakorolt rám az előadó személye, személyisége, minthogy nemcsak "tananyagot" adott át, hanem a szívét osztotta meg a hallgatókkal. A kurzus során kitárult előttem az evangélizáció sokszínűségének, széles spektrumának ajtaja. Külön élményt jelentett, hogy az előadó nemcsak az ajtóig kísért, hanem át is lépett velünk együtt a tanultak gyakorlatba történő átültetése küszöbén. A mai napig motivál a bátor kilépés adrenalinszint-növelő  izgalma, amikor valami új, szokatlan, esetenként olyan missziós - evangélizációs tevékenység megvalósítására kerül sor, amely a világ által gátként lefektetett határokat feszegeti.
Szívből tudok örülni, amikor azt látom, hogy a keresztények - akár fiatalok, akár idősebbek - nem szemellenzőben járnak, hanem egyre szélesedik a látókörük és önállóan is képessé válnak az evangélium átadására, időnként a megszokott konvenciókon túl, ill. azok ellenére is. Erre igyekszem bátorítani mindenkit, ahogy engem is inspirált az evangélizációs kurzus.
A körülöttünk lévő világban gyorsan változó folyamatok zajlanak, éppen ezért szükség van az evangélizáció és misszió újrafölfedezésére, és ebben a szolgálatban a naprakészségre. A 20 de akár a 10 évvel ezelőtti evangélizációs gyakorlat nem igazán működik napjainkban. Ha el akarod érni a körülötted élőket, lépést kell tartanod velük, különben, mint az állomásról elinduló vonat, elhúznak melletted, és hiába kiabálsz utánuk. A Gyümölcstermő Bibliaiskola segít a lépéstartásban, és mindeközben olyan szilárd, változhatatlan kőszikla alapot kínál Jézus Krisztusban, amelyen állva nem sodródsz a világgal együtt, de elérheted azokat, akiket már magával sodort.
Köszönöm a megtisztelő lehetőséget, hogy gondolataimat - ennyi év után - megoszthattam!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése